Decor8

najlepsza witryna do udostępniania treści

lampa sufitowa

Hoe u de juiste hanglamp Globe kiest

hanglamp globe

Of je nu je huidige huisverlichting bijwerkt of je droomhuis bouwt, hanglampen met globe zijn een must-have. Van elegant glas tot stijlen van geweven en rotan, deze bolvormige armaturen voegen de perfecte hoeveelheid stijl en flair toe aan elke kamer.

Het kiezen van de juiste maat voor je hanglamp is essentieel voor het algehele ontwerp van je ruimte. De juiste hanglamp globe kan een saaie woon- of slaapkamer omtoveren tot een oogverblindende sfeer die iedereen die je huis binnenkomt zal inspireren.

Eerst wil je een goede meting krijgen. Dit is vooral belangrijk bij plastic lichtbollen, die door de injectie-, blaas- en vacuümvormingsprocessen die ze doorlopen, 5% in grootte kunnen variëren.

Meet de breedte van uw armatuuropening met een meetlint of liniaal, rekening houdend met de hoogte van uw plafond. Trek vervolgens 12 af van dat getal om de maximaal mogelijke breedte voor uw armatuur in inches te krijgen.

Als de opening van uw armatuur bijvoorbeeld 10 inch breed is, heeft u een hanglampbol nodig met een diameter van minimaal 12 inch. U kunt ook de breedte van de opening van links naar rechts meten om een beter idee te krijgen van hoe groot uw armatuur kan zijn.

Zodra je de juiste maat hebt, kun je beginnen met het uitkiezen van je schaduw. Superior Lighting heeft een verscheidenheid aan tinten, van eenvoudige gladde en traditionele bolvormige stijlen tot geribbelde eikelvormen die de verlichting een beetje onderbreken. Je vindt deze in verschillende materialen, waaronder metaal, glas en beton.

Een andere optie is om te kiezen voor een tint die de aarde oproept, zoals een mozaïekbol. De poreuze vorm van deze lampen symboliseert de grond waaruit de aarde bestaat, zodat ze een vleugje natuur in elke ruimte kunnen brengen.

Kies een kleur die past bij de andere kleuren in je ruimte. Een lichtblauwe hanglamp kan bijvoorbeeld perfect passen bij uw donkerbruine meubels en houten vloeren, of een gouden kroonluchter past perfect bij de tint van uw verouderde houten vloeren en kasten.

In een eetkamer of hal kan een kleurrijke of neutraal gekleurde hanglampbol een grote impact hebben en de aandacht vestigen op uw favoriete kunstwerk. Het kan je ook helpen een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren door een warme, diffuse gloed te geven waardoor iedereen zich meer op zijn gemak voelt.

Overweeg een bolvormige wereldbol om je ruimte op te fleuren, of een bol met een patroon om je favoriete meubelstukken te accentueren. Je kunt ook een geweven of rotan wereldbol aan je collectie toevoegen voor een meer eclectische, boho-look die elke kamer comfortabeler en gastvrijer maakt.

Overweeg ten slotte een gestructureerde of matte afwerking die past bij de rest van uw interieur. Als je houdt van het uiterlijk van metaal, kan een gesatineerde hanglampbol een subtiele pop toevoegen aan je kamer en tegelijkertijd een algeheel samenhangend ontwerp creëren dat gemakkelijk te onderhouden is.